Vergelijken

Beste dekking voor autoverzekering kiezen

  • Gepubliceerd op 27-08-2014

Bij het kiezen van de beste dekking voor de autoverzekering speelt de leeftijd van de wagen een grote rol. Het is bijvoorbeeld geen goede keuze om voor een auto van 12 jaar oud een allrisk verzekering af te sluiten. Dat wordt wel weer aangeraden aan mensen die een nieuwe auto gaan kopen of een auto die nog maar een aantal jaren oud is. Doorgaans wordt gesteld dat een beperkt casco dekking de beste keuze is voor auto’s waar het nieuwe van af is en waarbij de leeftijd van 8 jaar nog niet is bereikt.

Met betrekking tot de keuze van de basisdekking kan eenvoudig worden uitgegaan van de leeftijd van de wagen, maar er bestaat ook nog altijd een mogelijkheid om voor extra zekerheid te kiezen. De meeste verzekeraars bieden daarom een breed scala van aanvullende dekkingen aan die naar keuze van de autobezitters bij de autoverzekering kunnen worden afgesloten. Het gaat dan om aanvullende dekkingen als verkeersrechtsbijstand, schadeverzekeringen voor inzittenden, pechhulp en bijvoorbeeld een bescherming om de no-claim niet kwijt te raken.

Ten aanzien van de keuze van aanvullende dekkingen wordt aangeraden om na te gaan wat echt noodzakelijk is. Iemand kan bijvoorbeeld al lid zijn van de ANWB of andere dienstverlener die bij pech uitkomst biedt. In dat geval is het vaak overbodig om voor de aanvulling van pechhulp te kiezen. Door stap voor stap de aanvullende dekkingen na te gaan, kan een goede keuze worden gemaakt en de beste keuze voor een complete dekking van de autoverzekering.