Vergelijken

Schadevrije jaren voor jongeren op autoverzekering van ouders

  • Gepubliceerd op 03-09-2014

Jongeren die net hun rijbewijs hebben, betalen doorgaans een hoge premie als voor het eerst een autoverzekering wordt afgesloten. Nu is er een verzekeraar in Nederland die jongeren al op de leeftijd vanaf 17 jaar de gelegenheid biedt om zich in te schrijven op de autoverzekering van de ouders. De ANWB is met dit concept gekomen om jongeren de gelegenheid te geven schadevrije jaren op te bouwen via de polis van de ouders.

Door de gelegenheid te bieden schadevrije jaren op te bouwen via de polis van de ouders kunnen jongeren in een later stadium in aanmerking komen voor de no-claimkorting. Jongeren van 17 of 18 jaar die net hun rijbewijs hebben en in de auto van de ouders een aantal jaren zonder schade rijden, kunnen bij het zelfstandig afsluiten van een autoverzekering vervolgens direct van de no-claimkorting op de autoverzekering profiteren. De exacte hoogte van de no-claimkorting is daarbij onder meer afhankelijk van het aantal jaren dat er zonder schade in de auto van de ouders is gereden.

Het voordeel kan zo groot zijn dat jongeren die gedurende acht jaren schadevrij hebben gereden via de polis van de ouders in aanmerking kunnen komen voor een korting van wel 80 procent. Dat betekent dat er geprofiteerd kan worden van een korting van ongeveer 600 euro op de premie van de autoverzekering die door de jongere wordt afgesloten. Het is nog niet bekend of meer verzekeraars het voorbeeld van de ANWB gaan volgen en de mogelijkheid bieden om jongeren op de polis van de ouders bij te schrijven.