Vergelijken

Kettingbotsing op A58 geen invloed op schadevrije jaren autoverzekering

  • Gepubliceerd op 24-09-2014

In de maand september heeft er zich een groot ongeluk voorgedaan op de A58 waarbij meerdere bestuurders zijn betrokken. De kettingbotsing heeft veel schade veroorzaakt aan een groot aantal auto’s. De autoverzekeraars zullen echter op een coulante manier te werk gaan bij het afhandelen van de schadeclaims. Ook de bestuurders die alleen een WA autoverzekering hebben, kunnen namelijk in aanmerking komen voor een vergoeding van de schade aan de auto en kunnen daarnaast een claim voor letselschade indienen als daar sprake van is.

Verder is naar buiten gebracht dat de claims op de autoverzekering die in verband met de kettingbotsing gedaan zijn, geen invloed hebben op de hoogte van de schadevrije jaren. Er zal dan ook geen sprake zijn van enige invloed op de positie die op de bonus/malus ladder wordt ingenomen.

Het opmaken van de schade zal wel enige tijd duren. De dag na de kettingbotsing is de eerste expertise al uitgevoerd, maar dat zal in totaal wel meerdere weken in beslag nemen. Er was op de betreffende dag sprake van meerdere kettingbotsingen, waar in totaal honderd auto’s op de een of andere manier schade door hebben geleden. Per voertuig kan er rekening gehouden worden met schade die tot in de duizenden euro’s kan oplopen. Ten aanzien van de letselschade kan het Verbond van Verzekeraars nog geen verdere informatie geven, want dat zal in de loop van de komende weken nog duidelijk worden.

Dat de bestuurders met alleen een WA verzekering ook voor vergoeding in aanmerking komen, komt doordat het zeer lastig is om de schuldvraag te bepalen.