Vergelijken

Goed verzekerd op reis met camperverzekering

  • Gepubliceerd op 08-10-2014

Het op vakantie gaan met een camper wordt steeds vaker gedaan door Nederlanders. Dat komt onder meer door het gevoel van vrijheid dat wordt ervaren in het rijdende vakantiehuis, die tegenwoordig zo compleet ingericht kan worden als men zelf wenst. Het is echter wel belangrijk om goed verzekerd op reis te gaan en een passende camperverzekering af te sluiten.

Wie een camper in het bezit heeft, is in ieder geval verplicht om daarvoor een WA-verzekering af te sluiten. Er is dan sprake van een dekking voor schade die aan anderen kan worden toegebracht. De eigen camper is daarmee nog niet verzekerd, want daarvoor zal een ander type camperverzekering moeten worden afgesloten. Er kan dan net als bij een autoverzekering een keuze tussen een beperkt casco en allrisk camperverzekering worden gemaakt.

Er zijn een aantal punten op basis waarvan een camperverzekering vergeleken kan worden en bepaald kan worden welke dekking in ieder geval belangrijk is. Een dekking voor Europa met de camperverzekering volstaat bijvoorbeeld als er geen landen buiten Europa worden aangedaan. Het is ook belangrijk om te letten op het maximale aantal dagen waarop men aangesloten met de camper op vakantie mag gaan. Dat kan namelijk per verzekeraar verschillen. Verder kan er ook gelet worden op het bedrag aan eigen risico dat in de voorwaarden van de camperverzekering is opgenomen. Zo zijn er nog een aantal belangrijk punten, bijvoorbeeld of er sprake is van een vergoeding van de nieuwwaarde van de camper en de wijze waarop de hulpverzekering in het buitenland geregeld is.