Vergelijken

ANWB autoverzekering onderzoek naar verkeersovertredingen

  • Gepubliceerd op 22-10-2014

Het ANWB autoverzekering onderzoek naar verkeersovertredingen biedt inzicht in verschillende situaties en doelgroepen. Zo blijkt dat twintig procent van de automobilisten ouder dan 65 jaar fout parkeert en dat een kwart van alle jongeren de smartphone gebruikt tijdens het rijden.

Er zijn nog meer resultaten naar voren gekomen uit het ANWB autoverzekering onderzoek naar verkeersovertredingen. Zo heeft bijna negentig procent van alle automobilisten in Nederland wel eens een overtreding in het verkeer begaan. De verkeersovertredingen variëren daarbij van te hard rijden tot bellen achter het stuur en van parkeren op een plek waar dat niet mag tot door het rode licht rijden.

De oudere automobilisten maken tijdens het rijden de meeste overtredingen, maar daar is geen specifieke overtreding voor aan te wijzen. De diversiteit van de overtredingen in het verkeer door de automobilist van 65 jaar of ouder is groot. Parkeren waar dat niet is toegestaan, te hard rijden, een straat met eenrichtingsverkeer van de verkeerde kant inrijden en door rood rijden zijn voorbeelden van de overtredingen die ouderen begaan net als het niet dragen van een autogordel.

Bij jongeren geldt dat te hard rijden de meest begane verkeersovertreding is, want maar liefst tachtig procent van de deelnemers aan het onderzoek heeft dat laten weten. Naast het gebruik van de smartphone achter het stuur komt bij de jongeren het door rood rijden ook nogal eens voor. Alle respondenten die aan het ANWB autoverzekering onderzoek naar verkeersovertredingen hebben meegedaan, hebben te kennen gegeven niet onverzekerd rond te rijden. Alle deelnemers hebben dan ook een autoverzekering afgesloten.