Vergelijken

Chipin voor aanpassen premie autoverzekering op basis van rijgedrag

  • Gepubliceerd op 26-11-2014

Fairverzekering heeft voor de technologie van de chipin een Innovatieprijs toegekend gekregen.De chipin biedt de mogelijkheid om het rijgedrag van bestuurders bij te houden en kan op basis van de deelname aan het verkeer en het rijgedrag de premie van de autoverzekering aanpassen.

De chipin kan gezien worden als een beloningssysteem voor automobilisten die positief rijgedrag vertonen. De premie van de autoverzekering kan dan namelijk naar beneden worden bijgesteld. Een groot aantal van de schades die geclaimd worden bij de verzekeraars ontstaat voor verkeerd rijgedrag van automobilisten. Door deze optie van een chipin te bieden, wordt positief rijgedrag gestimuleerd. Uiteindelijk zal dat dan ook tot minder schades in het verkeer moeten leiden.

Overigens is het rijgedrag van bestuurders natuurlijk niet het enige element dat van invloed is op de hoogte van de premie van de autoverzekering. Daar komt namelijk nog wel wat meer bij kijken. Er zijn vele factoren die daarbij een rol spelen, zoals de leeftijd van de bestuurder. Het is algemeen bekend dat jongeren een groter risico vormen in het verkeer en dat daardoor de premie voor deze groep vaak ook hoger wordt vastgesteld. Bovendien hebben jongeren nog nauwelijks schadevrije jaren opgebouwd die ook meetellen voor het vaststellen van de premie van de verzekering voor de auto. Ook omgevingsfactoren spelen een rol en het postcodegebied of de plaats, waarin de bestuurder woont, heeft ook nog invloed op de premie. Het is echter wel zo dat het voor bestuurders prettig is om beloond te worden aan de hand van het rijgedrag met de chipin van Fairverzekering.