Vergelijken

Consumenten tevreden over schadeafhandeling autoverzekering

  • Gepubliceerd op 05-11-2014

Verzekeraars hebben de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in het verbeteren van de service richting klanten. Dat heeft blijkbaar vruchten afgeworpen, want de grote meerderheid van de consumenten is tevreden over de schadeafhandeling via de autoverzekering en andere schadeverzekeringen.

De tevredenheid geldt over niet alleen voor de verzekerden met een autoverzekering of andere schadeverzekering in Nederland. Er is namelijk wereldwijd onderzoek gedaan naar de tevredenheid van klanten over de service en afhandeling van schade door verzekeraars. Uit het onderzoek dat onder meer op de Nederlandse klanten is gericht, blijkt dat maar liefst 90 procent van de consumenten in dit land tevreden is over de wijze waarop schade wordt afgehandeld door de verzekeraar. 10 procent is niet tevreden over de service van de verzekeraar.

Consumenten die te maken hebben gehad met het afhandelen van een claim via bijvoorbeeld de autoverzekering blijken eerder geneigd dan over te stappen. Dat is op zich opvallend, want de meerderheid blijkt wel tevreden te zijn over de wijze van schadeafhandeling. Voor verzekeraars zal het dan niet genoeg zijn om een perfecte service te bieden om klanten aan zich te blijven binden. Andere aspecten spelen uiteraard ook een rol, zoals de mogelijkheid om ergens anders goedkoper een autoverzekering af te sluiten.

Er zijn in het proces van schadeafhandeling twee belangrijke aspecten waar door consumenten waarde aan wordt gehecht. Daarbij gaat om de snelheid waarmee de schade wordt afgewikkeld en om de duidelijkheid tijdens het proces van afhandeling. Met betrekking tot autoverzekeringen geldt dat maar liefst 20 procent ontevreden is over de snelheid van afhandeling.