Vergelijken

Autoverzekering afsluiten en van korting profiteren

  • Gepubliceerd op 17-12-2014

Net als voor alle verzekeringen en andere zaken waarvoor iedere maand weer geld betaald moet worden, geldt dat het eens per jaar verstandig is om te kijken naar andere mogelijkheden. Het overstappen naar een andere energiemaatschappij is tegenwoordig al gebruikelijk, maar ook het uitkijken naar een andere zorgverzekering vindt aan het einde van ieder jaar weer plaats. Als in dat kader ook de autoverzekering wordt meegenomen, dan kan er flink worden bespaard op de uitgaven voor de premie van de autoverzekering.

Het staat iedere verzekerde na het eerste verzekeringsjaar vrij om de autoverzekering op te zeggen en uit te kijken naar een polis bij een andere verzekeraar. Het is daarbij slim en praktisch om rekening te houden met eventuele kortingen die autoverzekeraars verstrekken. Er zijn altijd verzekeraars die een actuele aanbieding hebben lopen op het gebied van autoverzekeringen en waarbij de klant kan profiteren van aantrekkelijke kortingen. Er zijn zelfs verzekeraars die meerdere kortingen aanbieden, zodat er bij het afsluiten van een autoverzekering dubbel geprofiteerd kan worden.

Bij het overstappen is het ook aan te raden om te letten of de bestaande dekking op soortgelijke wijze moet worden voortgezet of dat de leeftijd van de auto het toelaat om voor een lagere dekking te kiezen. Zo kan er van een allrisk polis overgestapt worden naar een gedeeltelijk casco dekking en van een gedeeltelijk casco dekking naar een wa autoverzekering. De leeftijd van de wagen kan daarbij de doorslag geven. Vergelijk niet alleen de premies met elkaar bij diverse verzekeraars, maar let ook op de actuele aanbiedingen om van een korting te profiteren.