Vergelijken

Factoren die van invloed zijn op premie autoverzekering

  • Gepubliceerd op 10-12-2014

Er zijn veel verschillen te zien in de premies van autoverzekeringen bij verzekeraars, maar ook andere factoren spelen een rol. Het is namelijk niet voor niets dat een verzekeringspremie voor de auto in Rotterdam het duurst is met een dekking voor wettelijke aansprakelijkheid. Het is ook niet voor niets dat de autobezitters in de gemeente Zuidhorn in de provincie Groningen het meest voordelig uit zijn. De woonplaats of het postcodegebied is namelijk een van de zwaarwegende factoren die invloed hebben op de premie van de autoverzekering.

Niet alleen het woongebied van de autobezitter is een van de bepalende factoren, want er wordt uiteraard ook gekeken naar het gewicht van de wagen net als naar de leeftijd van de bestuurder. Deze aspecten bepalen namelijk voor een deel het mogelijke risico dat er schade ontstaat en dat er claims worden ingediend bij de verzekeraar.

In een dichtbevolkt gebied als Rotterdam ligt het risico op het ontstaan van schade hoger in vergelijking met de autobezitter die in de gemeente Zuidhorn in de provincie Groningen woonachtig is. De premieverschillen voor alleen een WA verzekering kunnen op basis van het woongebied ver oplopen. In Zuidhorn wordt bijvoorbeeld 311 euro in rekening gebracht en in Rotterdam betaalt de autobezitter een bedrag van 528 euro. Dat is een enorm verschil.

Voor het afsluiten van een autoverzekering geldt ongeacht waar de autobezitter woont, dat het verstandig is om te gaan vergelijken op basis van de dekking en op basis van de premie die voor de autoverzekering moet worden betaald.