Vergelijken

Meer claims op autoverzekering door schade jaarwisseling

  • Gepubliceerd op 07-01-2015

Het aantal claims op de autoverzekering zal met de schade van de jaarwisseling ten opzichte van vorig jaar gestegen zijn. Er is namelijk voor de helft meer schade aangericht tijdens de jaarwisseling aan auto’s en woningen van particulieren in vergelijking met de vorige jaarwisseling. Het Centrum voor Verzekeringsstatistiek van het Verbond van Verzekeraars heeft laten weten dat de schade als gevolg van de jaarwisseling vorig jaar 9 miljoen bedroeg en dat de schade tijdens de afgelopen jaarwisseling is opgelopen tot 13 miljoen euro.

Dat er sprake is van een stijging van de schade komt volgens het Verbond van Verzekeraars onder meer doordat er sprake was van een droge jaarwisseling en dat was vorig jaar niet het geval. Er werden dan ook meer meldingen gedaan op het gebied van containerbranden die onder meer gevaarlijk zijn voor in de omgeving daarvan geparkeerde auto’s en uiteraard ook voor woningen. De schade door wensballonnen die na opgelaten te zijn weer naar beneden komen, is eveneens groter geworden. De ballonnen kunnen na het neerstorten voor schade zorgen doordat het papier dan vlam vat.

Overigens vormen de particuliere kosten en claims op autoverzekeringen en opstalverzekeringen maar een fractie van de totale schadelast. De grootste kosten komen voort uit medische behandelingen als gevolg van slachtoffers van vuurwerk. Overigens is het Verbond van Verzekeraars van mening dat een eventueel verbod op het afsteken van vuurwerk door particulieren vooral een politieke aangelegenheid is. De schadelast is dit jaar gestegen, maar als er naar voorgaande jaren wordt gekeken, dan is de schade regelmatig boven het bedrag van 13 miljoen euro uitgekomen.