Vergelijken

Tweedehands auto kopen en autoverzekering afsluiten

  • Gepubliceerd op 14-01-2015

Bij het kopen van een tweedehands auto zijn er uiteraard altijd belangrijke aspecten waarop gelet moet worden. Bijvoorbeeld op het bouwjaar, de technische staat van de auto, aantal zitplaatsen, opbergruimte en andere persoonlijke voorkeuren waar waarde aan wordt gehecht. Bij het kopen van een tweedehands auto is er nog een belangrijk aspect en dat is waar de autoverzekering afgesloten wordt.

Als er al een autoverzekering bestaat voor een andere auto die wordt ingeruild, dan heeft de eigenaar bij de aankoop van een tweedehands auto meerdere opties. De verzekerde kan bij de huidige verzekeraar blijven of overstappen naar een ander om daar een goedkope autoverzekering af te sluiten. Voor degene die voor het eerst of weer een tweedehands wagen gaat kopen en nog geen autoverzekering heeft, ligt de wereld van autoverzekeringen eveneens open.

Bij het maken van een keuze voor de juiste autoverzekering kan in elk geval eerst naar de gewenste dekking worden gekeken. Daarbij kan de keuze voor een dekking geleid worden door het bouwjaar van de auto. De stelregel is daarbij dat voor auto’s vanaf ongeveer een jaar of acht een WA-verzekering het meest geschikt zal zijn en voor auto’s met een leeftijd vanaf drie jaar tot acht jaar goed uit zijn met een dekking voor beperkt casco. Bij de aankoop van een nieuwere wagen tot een leeftijd van drie jaar geldt dan dat het doorgaans het beste is om een allrisk verzekering af te sluiten. Na het bepalen van de dekking kan er een vergelijking worden gemaakt in het aanbod van autoverzekering.