Vergelijken

Proef met Pay How You Drive autoverzekering

  • Gepubliceerd op 25-02-2015

De laatste jaren tonen verzekeraars steeds meer belangstelling voor de mogelijkheid om het rijgedrag van verzekerden te koppelen aan de premie van de autoverzekering. Ook OHRA heeft daarin interesse en gaat daarom binnenkort met een proef van start. Pay How You Drive heet de pilot die op 1 maart van start zal gaan en in totaal drie maanden zal duren.

Het is een test en is dan ook nog niet bekend of er na afloop van de proef een product wordt ontwikkeld dat op het systeem van Pay How You Drive wordt gebaseerd. Er kan gedurende deelname aan de test door verzekerden een korting op de premie van de autoverzekering worden verkregen. De hoogte daarvan wordt bepaald door het vertoonde rijgedrag en zal niet meer bedragen van 35 procent. De verzekeringsvoorwaarden blijven voor de rest gelijk.

Deelnemers aan de proef krijgen in de auto een usb stick of een kastje geplaatst, dat het rijgedrag zal registreren. Er wordt onder meer gekeken naar de omstandigheden bij het nemen van een bocht, het remmen en het accelereren. De score wordt zeer gedetailleerd bijgehouden en dat stelt de bestuurders zelf ook in de gelegenheid om na in de auto te hebben gereden te kijken wat er gedaan kan worden om de score te verbeteren. Degene die graag mee wil doen aan de proef Pay How To Drive die op 1 maart van start gaat, kan zich nog voor deze datum aanmelden via de website van OHRA.