Vergelijken

Rotterdammers doen het vaakst beroep op autoverzekering

  • Gepubliceerd op 11-02-2015

Het is uiteraard bekend dat in grote steden meer schade in het verkeer wordt veroorzaakt in vergelijking met dorpen in de provincie Groningen of Friesland. Het is dan ook niet heel opvallend dat Rotterdammers degene zijn die het meest te maken hebben met autoschade en daardoor ook het vaakst een beroep doen op de autoverzekering. Dan is het nog net even wat opvallender dat blijkt dat eigenaren van een Mitsubishi het vaakst autoschades veroorzaken en dat rijders in een Daihutsu het minst vaak schade veroorzaken in het verkeer. Dat verschil ligt namelijk in het afgelopen jaar op een percentage van 66 procent.

Na de rijders in een Mitsubishi zijn het ook de bestuurders van een Alfa Romeo en Volkswagen die doorgaans vaker zijn betrokken bij ongelukken in het verkeer en autoschades. In de provincie Zuid-Holland ontstaat de meeste schade en het gaat hier dan ook om dichtbevolkte gebieden. Per 100 verzekerden zijn er 6,5 schadesituaties in de provincie Zuid-Holland. In de provincie Zeeland is er het minst vaak sprake van schade per genoemd aantal verzekerden. Uit de gegevens van het onderzoek dat door Independer is uitgevoerd, blijkt dat in Zeeland de helft minder schade voorkomt in het verkeer in vergelijking met de provincie Zuid-Holland.

Het mag duidelijk zijn dat het risico op schade in bepaalde delen van Nederland hoger ligt en daarom is het ook niet vreemd dat verzekeraars bij het vaststellen van de hoogte van de premie van de autoverzekering rekening houden met de woonplaats van de eigenaar van de auto.