Vergelijken

WA autoverzekering wordt steeds vaker afgesloten

  • Gepubliceerd op 04-02-2015

Uit een onderzoek is gebleken dat automobilisten steeds vaker de keuze maken voor het afsluiten van alleen een WA autoverzekering. De uitgebreidere dekkingsvormen, zoals de beperkt casco verzekering en de all risk verzekering lijken daarmee minder populair te worden. Het onderzoek is uitgevoerd door Independer en daarbij is gekeken naar meer dan driehonderdduizend afgesloten autoverzekeringen in de afgelopen vier jaar.

Het blijkt dat in 2010 er in totaal nog een kwart van de automobilisten de keuze maakte voor een all risk verzekering, maar dat aantal daalde in 2014 naar een vijfde van de automobilisten. De verplichte WA autoverzekering lijkt het meest populair te zijn geworden, want het afgelopen jaar koos 48 procent voor de verplichte autoverzekering en dat was vier jaar eerder nog 44,7 procent. Met betrekking tot de dekkingsvariant beperkt casco en WA geldt dat er geen sprake is van een grote stijging of daling. In 2010 koos ruim 30 procent voor deze dekking en in 2014 is dat percentage gestegen naar ruim 31 procent.

Overigens is uit een ander onderzoek gebleken dat door Pricewise en Motivaction is uitgevoerd dat er bij veel autobezitters sprake is van oververzekering. Dat zou verklaard kunnen worden doordat bestuurders de waarde van de auto te hoog schatten.

Het is heel eenvoudig om te bepalen welke dekking het meest geschikt is voor de auto, waarbij er wordt uitgegaan van het bouwjaar van de auto. De WA autoverzekering is bijvoorbeeld geschikt voor auto’s ouder dan 8 jaar en de all risk verzekering biedt een prima dekking voor auto’s met een leeftijd tot 3 jaar.