Vergelijken

Vergelijken van premie pechhulp bij autoverzekering loont

  • Gepubliceerd op 11-03-2015

Het vergelijken van de premie pechhulp bij autoverzekering kan zeker de moeite waard zijn, want de verschillen kunnen fors uiteenlopen. Dat is gebleken uit een onderzoek dat onlangs door een vergelijkingssite werd gehouden. Bij het afsluiten van een autoverzekering is het altijd verstandig om de premies en de inhoud van de dekking bij meerdere partijen te vergelijken. Die vergelijking kan ook lonend zijn voor premies die voor aanvullende dekkingen, zoals pechhulp betaald moeten worden.

De voorwaarden voor pechhulp zijn doorgaans bij de meeste verzekeraars gelijk, maar de premie kan wel fors in hoogte verschillen. Inshared is een verzekeraar waar in verhouding tot de duurste verzekeraar de laagste premie voor pechhulp op jaarbasis in rekening wordt gebracht. Indien er sprake is van nieuwe auto’s dan zijn er zelfs verzekeraars die gratis pechhulp aanbieden. De leeftijd van de auto is een aspect dat meetelt voor het betalen van de hoogte van de premie voor de pechhulp bij de autoverzekering.

De voorwaarden voor pechhulp variëren van een bepaald aantal keer dat er per jaar een beroep op kan worden gedaan tot de periode, waarin er recht bestaat op vervangend vervoer. Doordat de voorwaarden verder niet veel verschillen, zijn de meeste verzekerden geneigd om bij het afsluiten van een autoverzekering niet specifiek te kijken naar de premie die voor pechhulp wordt gerekend. Het is echter zeker aan te bevelen om in dat geval meerdere premies voor autoverzekeringen te berekenen bij verzekeraars. Dat kan online gedaan worden en kan altijd een besparing opleveren bij het afsluiten van een polis.