Vergelijken

Stijgende autoverkoop enmeer allrisk autoverzekeringen

  • Gepubliceerd op 08-04-2015

Er heeft ten opzichte van vorig jaar in het eerste kwartaal van dit jaar een stijging van de verkoop van het aantal nieuwe auto’s plaatsgevonden. De stijging van de verkoop van nieuwe auto’s heeft ertoe geleid dat er in die periode ook meer allrisk autoverzekering zijn afgesloten. De keuze voor een allrisk autoverzekering wordt doorgaans gemaakt indien er sprake is van de aanschaf van een nieuwe auto of van een auto met een leeftijd jonger dan drie jaar.

Dat er een allrisk polis wordt afgesloten bij de aanschaf van een nieuwe wagen is op zich logisch, want er wordt daarmee voor de meest uitgebreide dekking gekozen. Niet alleen de schade die aan anderen wordt toegebracht, valt onder de dekking, maar ook de schade die door eigen toedoen veroorzaakt wordt en de schade die van buitenaf ontstaat. Bij het laatste kan er gedacht worden aan diefstal, maar ook aan brand, storm of vandalisme.

Na een aantal jaren is de auto al fors in waarde gedaald en is het de overweging waard om van een allrisk autoverzekering een beperkt casco verzekering te maken. Dat wordt nog al eens vergeten en dat is op zich jammer, want dat blijft de verzekerde een hoge premie betalen voor de allrisk polis. Hetzelfde geldt eigenlijk voor het wijzigingen van een beperkt casco verzekering naar een WA autoverzekering, wat doorgaans genoeg dekking biedt voor oudere auto’s. Bij oudere auto’s kan er dan gedacht worden aan een leeftijd van ongeveer 8 jaar en waarvoor de WA dekking voldoende is.