Vergelijken

Schade niet claimen via autoverzekering?Vergelijk schadeherstelbedrijven!

  • Gepubliceerd op 29-04-2015

Bij het ontstaan van schade aan de auto kan het in bepaalde gevallen voordeliger zijn om zelf voor de kosten op te draaien en geen claim in te dienen via de autoverzekering. Als de keuze daarvoor wordt gemaakt, dan is het aan te raden om een vergelijking te maken tussen schadeherstelbedrijven, bijvoorbeeld door offertes op te vragen. Er is namelijk een onderzoek uitgevoerd door de Consumentenbond, waaruit blijkt dat er grote verschillen in prijzen worden gehanteerd.

Opvallend is dat de grootste prijsverschillen bij de grote schadeketens werden geconstateerd. Er wordt bij het niet claimen van schade via de autoverzekering, maar het zelf betalen dan ook aangeraden om bij meerdere garages een offerte aan te vragen. Zelfs bij verschillende bedrijven die onderdeel uitmaken van dezelfde keten kan er verschil in de prijs naar voren komen.

Bij gelijke schadegevallen bleek het duurste schadebedrijf maar liefst vier keer zoveel in rekening te brengen als het goedkoopste bedrijf. Voor het herstellen van een deuk en een schaafplek bleek het prijsverschil maar liefst 1.060 euro te bedragen. Indien een consument zelf de rekening voor schade wenst te betalen, dan kan het soms honderden euro’s schelen indien er bij meerdere bedrijven een offerte wordt aangevraagd.

In ieder geval wordt doorgaans aangeraden om kleine schades zelf te betalen en deze niet te claimen via de autoverzekering. Als dat wel wordt gedaan, dan wordt de premie van de autoverzekering hoger door een daling van het aantal schadevrije jaren. Neem in ieder geval de moeite om meerdere garages bij langs te gaan om zo goedkoop mogelijk de schade te laten herstellen.