Vergelijken

Bestuurders van een Skoda claimen het minst vaak schade via autoverzekering

  • Gepubliceerd op 20-05-2015

Generali heeft een onderzoek uitgevoerd, waarbij verzekeringsstatistieken van eigen klanten zijn gebruikt om te ontdekken in welke provincies er het meeste schade wordt gereden en welke automerken het vaakst betrokken zijn bij schade.

Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat bestuurders van een Skoda opvallend vaak minder schade claimen via de autoverzekering in vergelijking met bestuurders van andere automerken. Ten aanzien van het landelijk gemiddelde is er zelfs sprake van een 28 procent minder schade die door rijders in een Skoda veroorzaakt wordt. Daar komt bij dat de beste chauffeurs van het land op het gebied van weinig schade veroorzaken in de provincie Drenthe wonen.

In de provincie Zuid-Holland wordt er beduidend vaker schade veroorzaakt en geclaimd via de autoverzekering. De drukte op de wegen kan uiteraard een verklaring zijn dat er meer schadegevallen in Zuid-Holland zijn in vergelijking met de provincie Drenthe. Overigens behoren de provincies Groningen en Friesland eveneens tot de regio’s waar relatief vaak minder schade wordt gereden.

De bestuurders in een Skoda claimen het minst vaak schade via de autoverzekering en worden daarbij gevolgd door rijders in een Suzuki en Nissan die de tweede en derde plaats bezetten. Degene die een Mitsubishi of een Mazda hebben, zijn wat dat betreft slechter af, want deze bestuurders rijden relatief vaak meer schade. Opvallend is nog wel dat de rijders in een Skoda dan wel weinig schade rijden, maar dat de schadeclaims gemiddeld het hoogste liggen met een bedrag van 2.849 euro als gemiddeld schadebedrag.