Vergelijken

ANWB meest favoriet voor online autoverzekering

  • Gepubliceerd op 03-06-2015

De website Anwb.nl blijkt onder consumenten het meest favoriet te zijn om online een autoverzekering af te sluiten. Nederlandse consumenten komen het vaakst bij de website van ANWB uit om online een autoverzekering af te sluiten. Dat is gebleken uit onderzoek dat door WUA is uitgevoerd.

Naast een goede vindbaarheid van de website voor het online afsluiten van een autoverzekering geldt ook dat er sprake is van een hoge conversie. Op vindbaarheid scoort de website het hoogste en Anwb.nl bezet op dat aspect de eerste plaats.

Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst 55 procent uitkomt bij de website van de ANWB als er sprake is van oriëntatie op het online afsluiten van een autoverzekering. Ten opzichte van de tweede positie is dat een verschil van 8 procent. Van het percentage van 55 procent besluit 38 procent om inderdaad online via Anwb.nl een autoverzekering af te sluiten. Een van de respondenten heeft laten weten dat het onder meer komt door de bekendheid van het bedrijf en dat er sprake is van een gevestigde naam. Op de website worden dan ook reacties achtergelaten met termen als overzichtelijk, vertrouwd en duidelijk.

Dat de website op vindbaarheid hoog scoort, is onder meer te danken aan de naamsbekendheid, want het webadres wordt vaak rechtstreeks gezocht. Ook bij het zoeken in de zoekmachine Google komt de website het vaakst naar voren. Deze verzekeraar verkoopt absoluut gezien de meeste verzekeringen, maar qua conversie is er een andere partij die er bovenuit springt. De vindbaarheid daarvan is echter weer wat minder.