Vergelijken

Met de auto op vakantie? Denk aan een goede autoverzekering!

  • Gepubliceerd op 24-06-2015

Consumenten die met de auto op vakantie gaan doen er goed aan om de autoverzekering te controleren. Is er bijvoorbeeld sprake van een module pechhulp en kent de autoverzekering ook een inzittendenverzekering. Verder wordt aangeraden om na te gaan of er speciale papieren en benodigdheden mee moeten worden genomen.

Met de auto op vakantie gaan naar het buitenland is doorgaans een heel avontuur en dat komt onder meer doordat ieder land weer eigen regels kent. Zelfs in de EU is er sprake van veel verschillende regels per land. In Europa wordt doorgaans rechts gereden op de weg, maar daar zijn uitzonderingen op.

In ieder geval is het nodig om de groene kaart van de autoverzekering mee op vakantie te nemen, want dan zijn de meeste belangrijke gegevens aanwezig. In bepaalde landen worden er verplichtingen gesteld aan de veiligheidsaccessoires die in de auto aanwezig moeten zijn. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om een gevarendriehoek die achter de auto moet worden geplaatst bij pech en om veiligheidsvestjes die door de inzittenden aangetrokken moeten worden bij pech als de auto wordt verlaten. Ook een brandblusser kan in bepaalde landen verplicht zijn.

Een module pechhulp is uiteraard aan te raden bij een autoverzekering als er met de auto op vakantie wordt gegaan. In dat geval kan er bij pech of ongevallen een beroep worden gedaan op de alarmcentrale en staat de vakantieganger er niet alleen voor. Wie op vakantie gaat met de auto wordt geadviseerd om de regels van het betreffende land door te nemen en uiteraard ook de regels van de landen die worden doorkruist.