Vergelijken

Pechhulp bij autoverzekering, maar wat wordt er gedaan bij pech?

  • Gepubliceerd op 10-06-2015

De meerderheid van de automobilisten met een autoverzekering heeft ook de keuze gemaakt voor de aanvullende module van pechhulp. Maar liefst 79 procent heeft namelijk een autoverzekering met dekking voor pechhulp. Unive heeft echter een onderzoek laten uitvoeren door GfK om na te gaan of de automobilisten wel weten wat er moet gebeuren als men pech met de auto heeft.

Uit het onderzoek blijkt dat 25 procent niet weet wat er gedaan moet worden in een pechsituatie. De meerderheid daarvan bestaat uit jongeren die echt geen flauw idee hebben en hulpeloos langs de weg komen te staan bij autopech. Personen met een leeftijd boven 65 jaar zijn wat dat betreft beter voorbereid. Uit de onderzoeksgegevens blijkt bovendien dat de groep senioren meer hulpmiddelen in de auto beschikbaar heeft bij pech.

Meer dan 90 procent van de respondenten heeft een gevarendriehoek in de auto liggen en 84 procent beschikt over een reservewiel. De EHBO-doos is bij driekwart aanwezig. Een aantal hulpmiddelen blijkt minder vaak beschikbaar te zijn, zoals de brandblusser die 22 procent in de auto heeft liggen en een isoleerdeken die bij 20 procent van de respondenten in de auto klaarligt.

Opvallend is dat veel automobilisten bij pech onderweg geen gevarendriehoek plaatsen. Een meerderheid van 55 procent doet dat namelijk niet. Driekwart van de respondenten heeft aangegeven contact op te nemen met de pechhulpdienst en personen zonder autoverzekering met pechhulp is geneigd familie of vrienden te bellen.