Vergelijken

Premie WA autoverzekering al jaren aan het stijgen

  • Gepubliceerd op 15-07-2015

Verzekeraars dienen naar aanleiding van het nieuws dat door de Nederlandsche Bank naar buiten is gebracht ten aanzien van de grote verliezen die zijn gelegen, maatregelen te nemen. Een maatregel die genomen kan worden is het verhogen van de premie van de WA autoverzekering om zo meer geld binnen te halen. Het is echter zo dat de premie van de WA autoverzekering al jaren aan het stijgen is.

Het is zelfs zo dat in vergelijking met de premie voor een WA autoverzekering die in 2012 betaald diende te worden er nu sprake is van een stijging van 23 procent in de afgelopen jaren. Met betrekking tot de uitgebreidere autoverzekeringen is er eveneens sprake van een stijging van de premies.

Er kunnen verschillende redenen aan ten grondslag liggen die verklaren waarom de premies van autoverzekering al jaren stijgen. Een reden kan bijvoorbeeld zijn als de schadelast voor een verzekeraar enorm groot is geweest. Met de stijgende premies van autoverzekeringen kan alleen maar meer worden aangeraden om een goede vergelijking te maken tussen polissen om maar zo goedkoop mogelijk uit te zijn. Ook overstappen kan zeker de moeite waard zijn als voor eenzelfde dekking bij een andere verzekeraar een veel lagere premie voor de polis betaald moet worden.

Na een verzekeringsjaar wordt altijd de mogelijkheid geboden om over te stappen naar een andere aanbieder. Het is net als in andere situaties waar vaste lasten een rol spelen, zeker aantrekkelijk om na te gaan of de auto bij een andere verzekeraar goedkoper kan worden verzekerd.