Vergelijken

Minder claims autoverzekering door daling autodiefstal

  • Gepubliceerd op 12-08-2015

In de eerste zes maanden van 2015 zijn er minder claims via de autoverzekering gedaan in verband met autodiefstal. Het aantal autodiefstallen is in de eerste helft van het jaar namelijk gedaald en dan gaat het met name om jonge auto’s tot vier jaar. Er zijn 15 procent minder nieuwe auto’s gestolen in de leeftijdscategorie tot 4 jaar en in totaal zijn er 6 procent minder auto’s gestolen. Deze gegevens komen voort uit de cijfers van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit.

Dat er minder claims op de autoverzekering worden gedaan in verband met minder autodiefstallen heeft wel een oorzaak. Zo worden nieuwe auto’s steeds beter beveiligd en wordt het lastiger om dergelijke auto’s te stelen. Dat kan namelijk haast alleen nog maar met een originele sleutel. De nieuwe auto’s laten de dieven dan ook liever links liggen, maar de blik heeft zich wel op oudere auto’s gericht. Zo zijn de auto’s met een leeftijd van 4 tot 7 jaar populair om te stelen. Het is namelijk opvallend dat er in deze categorie een toename was van het aantal autodiefstallen met wel 18 procent.

De kans dat een auto eenmaal weer gevonden wordt nadat deze is gestolen, is klein. Ongeveer 35 procent van de gestolen wagens in de eerste helft van het jaar is teruggevonden. De grote meerderheid wordt echter niet teruggevonden. Er is wat dat betreft sprake van een daling want tien jaar terug werd nog altijd 60 procent van de gestolen wagens teruggevonden en dat percentage bedraagt nu nog maar 35 procent.