Vergelijken

Autoverzekering op basis van rijgedrag in opkomst

  • Gepubliceerd op 05-08-2015

De autoverzekering op basis van rijgedrag van de verzekerde is in opkomst. In het buitenland worden dergelijke autoverzekeringen al veel aangeboden en de tendens lijkt zich nu voort te zetten in Nederland. Netjes rijden in de auto wordt beloond met een lagere premie voor de autoverzekering.

Er zijn in Nederland al meerdere verzekeraars die de mogelijkheid aanbieden om een autoverzekering op basis van het rijgedrag af te sluiten. Het is voor meerdere automobilisten interessant om een dergelijke verzekering voor de auto af te sluiten. Een van de doelgroepen waarvoor het interessant kan zijn, betreft de jonge bestuurders.

De jonge automobilisten hebben namelijk nog geen schadevrije jaren opgebouwd en worden gezien als verzekerden die meer risico met zich meebrengen. De premie voor de jonge bestuurders ligt doorgaans dan ook hoog. Door op basis van het rijgedrag een autoverzekering te nemen, kan er voordeel worden behaald als de jonge automobilisten goed gedrag vertonen in het verkeer.

Een andere doelgroep betreft de verzekerden die al jarenlang profiteren van de maximale korting in verband met het schadevrij jaren. De korting op de premie kan niet hoger worden, maar wel als gekozen wordt voor een autoverzekering op basis van rijgedrag. Delta Lloyd en Nationale Nederlanden bieden al een dergelijke verzekering aan en naar verwachting komen ook een aantal andere partijen snel met een polis, waarbij het rijgedrag in het verkeer een belangrijke rol speelt.

De verzekeraars die zich daarmee bezighouden, zijn onder meer Aegon, ASR en Goudse. Uiteraard kan het ook bij autoverzekeringen op basis van rijgedrag lonend zijn om een vergelijking te maken.