Vergelijken

Meer claims digitale inbraak in auto via autoverzekering

  • Gepubliceerd op 23-09-2015

De klassieke manier van het openbreken van auto’s om waardevolle spullen te stelen heeft plaats gemaakt voor een meer eigentijdse manier. Er komen namelijk meer claims binnen via de autoverzekering, waarbij er geen enkele spoor van braak is, maar waarbij er wel spullen uit de auto zijn gestolen.

In meer dan driekwart van de gevallen wordt er geen gebruik meer gemaakt van een koevoet of een schroevendraaier om een inbraak in de auto te plegen. Ook worden autoruiten minder vaak kapot gemaakt om zich toegang te verschaffen. De nieuwe manier van het inbreken in auto’s heeft betrekking op digitale diefstal.

Het is dan ook belangrijk dat eigenaren van auto’s zich bewust worden van de eenvoud om digitaal in te breken in de wagen. Dat komt vooral voor als de autobezitter geen gebruikmaakt van de gelegenheid om de auto op slot te zetten met een fysieke sleutel. Het niet actief een fysieke sleutel gebruiken om de auto op slot te zetten, betekent voor de inbrekers die het op de spullen in de wagen hebben voorzien wel heel gemakkelijk wordt gemaakt.

Om digitale diefstal uit de auto te voorkomen net als de claim op de autoverzekering omdat er spullen buit zijn gemaakt, kan de eigenaar van de auto het beste de vergrendeling uitvoeren door de sleutel fysiek te gebruiken. Overigens zijn er ook onderzoeken die uitwijzen dat het percentage van inbraken in de auto met een digitaal karakter nog hoger ligt dan de 75 procent die ZLM Verzekeringen heeft berekend.