Vergelijken

Aandachtspunten voor een betaalbare autoverzekering

  • Gepubliceerd op 04-11-2015

Er zijn veel consumenten die elk jaar weer nagaan of het energiecontract bij een andere leverancier niet voordeliger kan worden afgesloten, maar die niet nakijken of het bijvoorbeeld ook goedkoper is om de autoverzekering bij een andere verzekeraar onder te brengen. Het is toch ook erg interessant om elk jaar weer te kijken of een meer betaalbare autoverzekering tot de mogelijkheden behoort.

Overigens hoeft het niet altijd zo te zijn dat er dan meteen overgestapt moet worden naar een andere verzekeraar. Het kan ook zijn dat de autoverzekering bij de huidige verzekeraar aangepast kan worden, bijvoorbeeld van een allrisk autoverzekering naar een dekking voor beperkt casco of van een beperkt casco dekking naar een wa verzekering. De auto die bijvoorbeeld vijf jaar geleden nieuw is aangeschaft en vanaf dat moment steeds allrisk is verzekerd, had al met een minder uitgebreide dekking verzekerd kunnen zijn. Een beperkt casco polis is voordeliger dan een allrisk verzekering, zodat daar bijvoorbeeld al winst behaald kan worden.

Het is ook aan te raden om eens naar de eventuele aanvullende verzekeringen te kijken, want het kan zomaar zijn dat een aanvullende dekking niet meer nodig is. Bijvoorbeeld pechhulp buitenland als men nooit meer met de auto in het buitenland rijdt. Deze dekking kan dan worden geschrapt. Verder kan het ook zo zijn dat de dekking voor rechtsbijstand overbodig is geworden als er als sprake is van een rechtsbijstandverzekering die eenzelfde dekking biedt als de aanvullende dekking bij de autoverzekering. Wie goedkoper uit wil zijn kan de huidige polis aanpassen of op zoek gaan naar een andere verzekeraar.