Vergelijken

Schade aan auto door storm en autoverzekering

  • Gepubliceerd op 18-11-2015

Het is onstuimig weer geweest in Nederland en overal in het land is de brandweer in de nacht van dinsdag op woensdag actief geweest om de schademeldingen te behandelen. Er is veel stormschade ontstaan door onder meer omgevallen bomen. Als er automobilisten zijn die door de westerstorm te maken hebben gekregen met schade aan de auto, dan kan de schade afhankelijk van de autoverzekering voor een vergoeding in aanmerking komen. Indien de schade aan de auto is ontstaan door de storm en er is alleen een WA-verzekering, dan wordt er door de verzekeraar op basis van deze autoverzekering geen vergoeding verstrekt voor de geleden schade.

De geleden schade door storm aan de auto kan wel voor een vergoeding in aanmerking komen als er sprake is van een beperkt casco autoverzekering of als er sprake is van een allrisk autoverzekering. De schade die door een storm kan ontstaan, is uiteraard variabel. Bij de ene auto kan er slechts beperkte schade zijn doordat de boom net naast de auto is gevallen en takken de lak hebben beschadigd of voor een deuk hebben gezorgd. Er zijn echter ook situaties die zich voordoen, waarbij door de storm een boom omvalt en die bovenop een auto terechtkomt. In dat geval kan er sprake zijn van een auto die total loss wordt verklaard en is de hoogte van de schadevergoeding onder meer afhankelijk van de leeftijd van de wagen. De aanschafwaarde en de vervangingswaarde spelen daarbij een rol. Overigens kan het ook zo zijn dat er afhankelijk van de verzekeraar en van het type autoverzekering er sprake is van een eigen risico dat door de autobezitter zelf gedragen moet worden.