Vergelijken

Claims autoverzekering door stormschade voorkomen

  • Gepubliceerd op 23-12-2015

Het komt de laatste tijd regelmatig voor dat het in Nederland niet alleen maar hard waait, maar dat er sprake is van een echte storm. Als er weer eens een storm over het land heeft gewoed, dan is er ook sprake van een toename van het aantal claims op de autoverzekering als gevolg van stormschade. Het is natuurlijk prettig dat er een autoverzekering is, waaruit een vergoeding kan worden verkregen van de geleden schade, maar niemand zit erop te wachten dat de auto zwaar beschadigd raakt. Het is dan ook beter om claims op de autoverzekering die door stormschade worden veroorzaakt te voorkomen. Dat kan door met een aantal punten rekening te houden.

Als er tijdens een storm met de auto gereden moet worden, dan is het belangrijk om het stuur stevig in de handen te houden en de snelheid aan te passen. Als er dan een windstoot komt, dan kan die beter worden opgevangen. Dat geldt ook voor als er sprake is van vrachtwagens die in een tegemoetkomende situatie passeren, want dat kan voor een extra rukwind zorgen. Indien de auto geparkeerd wordt en eruit gestapt wordt, dan is het raadzaam om de deur van de auto goed in de hand te houden. De wind kan er dan geen vat op krijgen, zodat beschadigingen worden voorkomen. Tijdens een storm is het niet aan te raden om de auto te parkeren in de nabijheid van een boom. Als er takken van de boom waaien of erger nog, als de boom omvalt, kan de schade aan de auto uiteraard aanzienlijk zijn.