Vergelijken

Meeste ongevallen met auto op A10 bij Amsterdam

  • Gepubliceerd op 24-02-2016

De A10 bij Amsterdam is een gevaarlijke snelweg voor wat betreft de kans om betrokken te raken bij een ongeluk met de auto en een claim te moeten doen op de autoverzekering. Er zijn in 2015 meer dan negenhonderd ongevallen met de auto geweest op deze weg volgens de informatie van Verkeersinformatie Dienst. De meest gevaarlijke plek van het land is bij Roosendaal op de A58 in een bocht gelegen. Daar zijn namelijk de meeste ongevallen gebeurd met een totaal aantal van vijvenvijftig volgens de informatie Stichting Incident Management Nederland.

SIMN bestaat uit een samenwerkingsverband waar meerdere alarmcentrales bij aangesloten zijn om auto’s te bergen. Er kan volgens de stichting overigens wel een reden worden bedacht waardoor er in de bocht van A58 bij Roosendaal de meeste ongevallen met de auto gebeuren. Er is namelijk sprake van veel begroeiing die de zon tegenhoudt, waardoor de weg meer vochtig blijft en dat heeft uiteraard invloed op de veiligheid van de weg. Bovendien wordt ook vermeld dat het asfalt op deze locatie sneller slijt. In het onderzoek van SIMN staat de A20 ter hoogte van het Kleinpolderplein op de tweede plaats. Een reden van het hoge aantal ongevallen kan zijn dat er sprake is van een smalle vluchtstrook.

Overigens geeft de stichting aan dat een automobilist die afgeleid wordt, de meeste kans heeft op een ongeval op de snelweg. Er zijn veel bestuurders in de auto bijvoorbeeld met de mobiele telefoon bezig of met de radio, waardoor er sprake is van onoplettendheid op de weg. Verder is er sprake van afleiding door de omgeving, want er gebeurt natuurlijk van alles op de snelweg.