Vergelijken

Nieuw systeem kan autodeurschadeclaims via autoverzekering voorkomen

  • Gepubliceerd op 03-02-2016

In Nederland heeft een groot deel van de schadeclaims via de autoverzekering betrekking op schade die ontstaan is bij het parkeren van de auto. Een onderzoek van 112schade.nl heeft uitgewezen dat ongeveer twintig procent van de autoschades en daaruit volgende claims op de autoverzekering ontstaan tijdens het parkeren. Daarbij speelt de autodeur vaak een grote rol. Er kunnen op verschillende manieren schades ontstaan, waarbij het portier een rol speelt. Een stevige windvlaag kan al voldoende zijn om de autodeur te laten openzwaaien, maar dat geldt ook voor een te enthousiaste beweging van de arm. Ook onoplettendheid, waarbij de autodeur tegen een paaltje of andere auto aankomt, draagt bij aan het ontstaan van schade.

Er is nu een oplossing voor bedacht om schade aan autodeuren te voorkomen. Het systeem Door Edge Protector is daarvoor ontwikkeld, waarbij de auto wordt beschermd tegen krassen of deuken op het moment dat het portier geopend wordt. Als er sprake is van een auto met dit systeem, dan wordt bij het openen van de autodeur automatisch een rubberen beschermingsstrip geactiveerd. Dat gebeurt in een fractie van een seconde en zal voorkomen dat er schade ontstaat aan de lak aan de eigen wagen en aan die van een ander. Het is natuurlijk een ideaal systeem dat uitkomst biedt bij het parkeren in een smal parkeervak als er te weinig ruimte wordt geboden om de deur zonder schade te openen. Het is overigens ook nog interessant om te weten dat op vrijdag de meeste schades aan wagens ontstaan.