Vergelijken

Check de autoverzekering van een oudere auto

  • Gepubliceerd op 23-03-2016

Iedereen die een auto aanschaft, is daarbij verplicht om een autoverzekering voor wettelijke aansprakelijkheid af te sluiten. Als de auto daarna enige jaren in het bezit is, dan kan het zo zijn dat er een te hoge premie wordt betaald voor de autoverzekering. Bij het kopen van een nieuwere wagen wordt doorgaans een allrisk verzekering afgesloten en voor een model dat ongeveer vier jaar oud is, wordt nog vaak de keuze gemaakt om een beperkte casco dekking te nemen. Vervolgens staan de autobezitters niet meer bij de verzekering stil, maar wordt ondertussen de auto wel ouder.

De waarde van de auto daalt in de loop der jaren en daar ligt dan ook de link met de juiste dekking van de autoverzekering. Een auto van acht jaar oud hoeft geen allrisk dekking te hebben, maar kan prima volstaan met alleen de verplichte dekking voor wettelijke aansprakelijkheid. Autobezitters die een autoverzekering met een te dure dekking hebben in verhouding tot de waarde van de auto die mede op basis van de leeftijd is gebaseerd, betalen een te hoge premie. Er kan dan ook geld worden bespaard op de verzekeringspolis door goed te kijken welke dekking het meest geschikt is om de auto te verzekeren. Als de auto in het verleden nieuw is aangeschaft en nu bijvoorbeeld vier of vijf jaar oud is en er is nog sprake van een allrisk dekking, dan kan deze worden omgezet naar een beperkte casco dekking om als de auto een leeftijd van acht jaar heeft de dekking om te zetten naar wettelijke aansprakelijkheid.