Vergelijken

SnappCar autoverzekering voor autodelen

  • Gepubliceerd op 02-03-2016

Het delen van een auto met andere personen die ook niet op dagelijkse basis gebruikmaken van een voertuig is een manier, waarop er toch auto gereden kan worden zonder dat de volledige kosten voor het in bezit hebben van een auto volledig op een enkel persoon terechtkomen. Door de grote populariteit van autodelen, zoals via SnappCar wordt er uiteraard ook goed naar risico´s gekeken. Bijvoorbeeld naar de risico´s voor klanten van deze dienst voor autodelen. Hoe zit het namelijk met de autoverzekering? Allianz is een verzekeraar die ervoor heeft gekozen om met SnappCar een samenwerkingsverband aan te gaan met als doel het autodelen te verzekeren. Met de SnappCar autoverzekering zijn de klanten die van het autodeelsysteem gebruikmaken verzekerd voor risico´s op schade tijdens de periode dat de auto wordt gehuurd.

In de branche voor autoverzekeringen doen zich meerdere ontwikkelingen voor. Het delen van auto´s is al enige tijd geleden in opkomst gekomen en het is dan ook nog dat daarvoor een goede dekking komt met betrekking tot het verzekeren van de auto tijdens een huurperiode. Het delen van een auto kent de grootste populariteit in grote steden, zoals in Amsterdam. Verder blijkt dat vooral mannen graag gebruikmaken van deze dienst. Opvallend is ook dat degene die de auto leent voor een bepaalde tijd een gemiddelde leeftijd heeft tussen 25 en 34 jaar en dat de uitlener van de auto zich in de gemiddelde leeftijdsgroep tussen 35 jaar en 54 jaar bevindt. In de toekomst zullen verzekeraars zich ook op andere mobiliteitsoplossingen gaan richten ten aanzien van de autoverzekering, bijvoorbeeld als de zelfrijdende auto populair wordt.