Vergelijken

Daling diefstalclaims autoverzekering zet door

  • Gepubliceerd op 04-05-2016

De daling van het aantal diefstalclaims via autoverzekering zet door. Dat komt doordat er sprake is van een afname van het aantal auto’s dat gestolen wordt. In de eerste drie maanden van dit jaar heeft de afname van diefstallen van voertuigen zich doorgezet. Als er gekeken wordt naar eenzelfde periode vorig jaar, dan is er sprake van een afname van 4,9 procent. De trend van daling is al enige jaren aan de gang en het ziet er nog niet naar uit dat de daling zal ophouden.

Dat er veel minder diefstalclaims via de autoverzekering worden gedaan, komt onder meer doordat auto’s steeds beter beveiligd worden. Het gaat vooral om jonge wagens die minder in trek blijken te zijn bij het dievengilde, want daarvoor is sprake van een afname van 30 procent. De jonge wagens zijn nog beter beveiligd met onder meer alarmsystemen en gps-systemen, zodat het eenvoudiger wordt om wagens op te sporen als er sprake is geweest van diefstal van de wagen. Het is voor dieven lastiger om de apparatuur te kraken. De aandacht is verlegd naar de diefstal van oudere voertuigen, maar deze wagens zijn doorgaans niet allrisk verzekerd, zodat er geen claim van diefstal kan worden gedaan via de autoverzekering. Als er wel nieuwe wagens worden gestolen, dan kom het vaak voor dat deze gestipt worden en dat de onderdelen voor de verkoop worden aangeboden. Het aantal bedrijfsauto’s dat is gestolen, kent overigens wel een lichte stijging van 7,6 procent.