Vergelijken

Niet alleen op prijs letten bij afsluiten autoverzekering

  • Gepubliceerd op 11-05-2016

Het Verbond van Verzekeraars raadt bij het maken van een keuze voor een verzekeringsproduct, zoals een autoverzekering aan om niet alleen op de prijs te letten. Onlangs is er een onderzoek gepubliceerd van de Autoriteit Consument en Markt, waaruit de conclusie werd getrokken dat consumenten geld kunnen besparen door te shoppen op de markt van financiële producten. Het Verbond van Verzekeraars kan zich niet villedig in het onderzoek vinden, want er wordt daarbij uitsluitend een vergelijking gemaakt op basis van de prijs. Dat wordt als onverstandig gezien, want er zijn veel meer factoren die bepalen of een verzekering een goede verzekering is of niet.

Er is met verbazing kennis genomen van het onderzoek door het Verbond van Verzekeraars dat zich richtte op meerdere financiële producten. In het onderzoek werd onder meer gekeken naar de gemiddelde prijzen en naar de duurste verzekeringsproducten bij huishoudens. Aan de hand van deze informatie is er een conclusie getrokken met als insteek de besparing die consumenten kunnen realiseren. De prijs is uiteraard voor velen een belangrijke factoren bij de keuze voor bijvoorbeeld een autoverzekering, maar aspecten als dekking en voorwaarden tellen ook mee als belangrijke factor. Verzekeraars voeren namelijk niet alleen een concurrentiestrijd op basis van de prijs, maar ook op basis van de dekking en voorwaarden die worden geboden.

Het is aan te raden dat consumenten zich verdiepen in de risico’s die gelopen worden en op basis daarvan de dekking te kiezen. Het belang van de dekking en voorwaarden wordt uit het oog verloren als alleen naar de prijs wordt gekeken.

.