Vergelijken

Kleine schade autoverzekering afhandelen met foto

  • Gepubliceerd op 25-05-2016

De afwikkeling van kleine schade via de autoverzekering neemt altijd veel tijd in beslag en is onnodig ingewikkeld. Er is nu een initiatief ontstaan, waarbij 112.schade.nl gaat samenwerken met Schade Service Nederland om de afwikkeling van kleine schades aan voertuigen via de autoverzekering op een eenvoudiger manier te laten verlopen. Dat zal gebeuren aan de hand van foto’s. Het is dan voor de autoverzekering niet meer nodig dat de eigenaar van de auto eerst een bezoek moet brengen aan de schadehersteller om daarvan een pro forma nota te ontvangen.

Er is door de samenwerkende partijen een handig systeem ontwikkeld. Met het systeem kan er online een inschatting gemaakt worden van kleine schades. Daarbij gaat het om schades aan voertuigen tot een bedrag van ongeveer 500 euro. Door van het systeem gebruik te maken, kan een kleine schade aan de auto op een snelle, efficiënte en voor lage kosten worden verwerkt.

Er hoeft alleen nog maar een foto van de schade gemaakt te worden en deze dient dan verzonden te worden. Schade Service Nederland zal op basis van de foto’s een professionele calculatie opstellen. Daarvoor wordt weer gebruik gemaakt van een schadecalulatiesysteem van VWE. Er zijn meerdere voordelen aan verbonden, want een eigenaar van een auto die een kleine schade heeft opgelopen hoeft niet meer eerst een bezoek aan de schadehersteller te brengen om een pro forma nota te ontvangen op basis van de ingeschatte schade. De pro forma nota die aan de hand van de foto’s wordt opgesteld, is volledig en binnen een werkdag is het al mogelijk om deze nota bij de andere partij in te dienen.