Vergelijken

Soepeler beleid schadevrije jaren autoverzekering

  • Gepubliceerd op 18-05-2016

Het beleid ten aanzien van het verlies van schadevrije jaren na een jaar zonder autoverzekering te hebben gezeten, is soepeler geworden. De autoverzekeraars voeren sinds ongeveer een jaar wat dat betreft een meer soepel beleid. Consumenten hadden namelijk veel problemen met betrekking tot de beperkte houdbaarheid van de schadevrije jaren die waren opgebouwd en nadat er ophef over is ontstaan, zijn er steeds meer verzekeraars geweest die deze vervaltermijn hebben verlengd.

Inshared is een verzekeraar die gedurende een termijn van vier jaar zelfs schadevrije jaren voor de autoverzekering accepteert. Tal van andere verzekeraars accepteren een termijn van drie jaren, waaronder Aegon, FBTO, Centraal Beheer en Allsecur. Verder is het zo dat als er huishoudens zijn waarin er sprake is van het gezamenlijk gebruikmaken van een auto er alleen door de eigenaar van de auto op wiens naam de autoverzekering staat schadevrije jaren op. Als de partner bijvoorbeeld ook met regelmaat van de auto gebruikmaakt, dan bouwt deze persoon geen schadevrije jaren op. Bij het afsluiten van een autoverzekering, waarbij er meerdere personen in het huishouden van de auto gebruikmaken, kan het financieel voordeliger zijn dat degene met de meeste schadevrije jaren de verzekering op naam zet.

Het is bij het afsluiten van een autoverzekering verstandig om de mogelijkheden met elkaar te vergelijken, zodat er niet een te hoge premie hoeft te worden betaald. Uiteraard is het eveneens van belang om ook naar de dekking en de voorwaarden te kijken en deze met elkaar te vergelijken. Het gaat niet alleen om de laagste premie, maar tevens om de beste voorwaarden.