Vergelijken

Autoverzekering en groene kaart mee op vakantie

  • Gepubliceerd op 22-06-2016

Iedereen die een autoverzekering heeft, krijgt of automatisch een groene kaart of kan deze bij de verzekeraar aanvragen. De groene kaart is handig om mee te nemen als er sprake is van een autovakantie naar het buitenland. Hoewel in veel landen het niet eens meer verplicht is om de kaart mee te nemen als er met de auto in het buitenland wordt gereden, biedt het toch gemak indien er sprake is van een situatie, waarbij de autoverzekering aan bod komt. De groene kaart wordt namelijk gezien als een internationaal verzekeringsbewijs. Er kan in het buitenland dan ook mee worden aangetoond dat de auto is verzekerd.

Op de kaart staat alle belangrijke informatie vermeld over de autoverzekering en dat biedt uitkomst bij bijvoorbeeld een ongeluk, waarbij er schade is ontstaan. Verder wordt er ook praktische informatie verstrekt op de kaart, waarbij er onder meer gebruik kan worden gemaakt van telefoonnummers indien er sprake is van pech onderweg, diefstal of een ongeluk. Overigens kan de groene kaart er verschillend uitzien en is er tegenwoordig een optie om van een digitale groene kaart gebruik te maken of een kaart te ontvangen die een formaat heeft van een creditcard. Er is wel een geldigheidsdatum verbonden aan de kaart die normaal gesproken een geldigheid heeft van een jaar. Wie jaarlijks met de auto op vakantie naar het buitenland gaat, doet er dan ook goed aan om niet te vergeten elk jaar een nieuwe kaart aan te vragen als deze niet automatisch door de verzekeraar wordt toegezonden.