Vergelijken

Eigen risico stormschade autoverzekering

  • Gepubliceerd op 01-06-2016

Wie te maken krijgt met stormschade aan de auto krijgt niet altijd de schade vergoed door de verzekeraar. Het is namelijk eerst de vraag welke autoverzekering er is afgesloten. Als het bijvoorbeeld gaat om een WA-verzekering, dan geldt dat er geen aanspraak gemaakt kan worden op een vergoeding bij de verzekeraar waar de verzekering voor de auto is afgesloten. Stormschade valt namelijk niet onder de dekking van de autoverzekering. Als er takken op de auto vallen door een storm en ontstaat schade, dan zal de eigenaar met een WA-verzekering zelf voor de schade op te draaien. De mate van schade kan uiteraard variëren van enkele takken die een deuk of een kras veroorzaken tot een complete boom die de auto vernielt.

Als er sprake is van een WA-verzekering met beperkt casco of van een allrisk autoverzekering, dan komt de schade die ontstaan is door vallende takken of andere stormschade wel voor een vergoeding van de verzekeraar in aanmerking. Het is dan echter nog de vraag hoeveel de eigenaar van de auto zelf dient te betalen. Er kan namelijk sprake zijn van een eigen risico. Het bedrag van het eigen risico van de autoverzekering is afhankelijk van de verzekering die is afgesloten en kan ook per verzekeraar anders zijn. Het is in elk geval belangrijk om na het ontstaan van de schade zo snel mogelijk contact op te nemen met de verzekeraar om een melding van de stormschade aan de auto te doen. Daarbij wordt aangeraden om foto’s te maken van de schade die aan de auto is ontstaan.