Vergelijken

ANWB lanceert Veilig Rijden autoverzekering

  • Gepubliceerd op 15-06-2016

Er wordt door de ANWB een autoverzekering gelanceerd die verzekerden stimuleert om in de auto veilig te rijden. De Veilig Rijden autoverzekering kan voordelig zijn voor de automobilisten, want er wordt aan de hand van het rijgedrag een korting gegeven op de premie van de autoverzekering. De verzekerden moeten dan wel instemmen met het laten verzamelen van gegevens over het rijgedrag. Op basis van deze informatie wordt namelijk de individuele score berekend en naast de korting wordt er dan advies gegeven over het verbeteren van het rijgedrag in de auto. De hoogte van de rijscore is bepalend voor de korting op de premie van de autoverzekering die tot 30 procent kan bedragen.

Indien er sprake is van een automobilist die minder veilig aan het rijden is in de auto en de adviezen voor verbetering worden niet opgevolgd, dan wordt de korting weer teniet gedaan. De verzekerde kan via de smartphone inzicht krijgen in de rijscore en de tips voor verbetering van het rijgedrag. De verzekerde krijgt daar elke tien dagen een rapportage van, waarbij onder meer inzicht wordt geboden in de snelheid ten aanzien van de maximale snelheid, maar ook in de snelheid in bochten en meting van het remgedrag. Elk kwartaal wordt de rijscore berekend aan de hand waarvan de korting kan worden toegekend.

De Veilig Rijden autoverzekering biedt automobilisten de mogelijkheid om van een korting op de premie van de verzekering te profiteren, maar ook de mogelijkheid om het eigen rijgedrag in het verkeer te verbeteren. De gebruikte gegevens worden alleen voor dit doel gebruikt.