Vergelijken

Voorkom claim op autoverzekering tijdens Zwarte Zaterdag

  • Gepubliceerd op 27-07-2016

Zwarte Zaterdag is niet de meest fantastische dag om in de auto te zitten op weg naar de vakantiebestemming. De grote drukte op de wegen leidt dan ook onherroepelijk tot meer schadegevallen, waarbij er claims op de autoverzekering volgen. Er zijn echter mogelijkheden om ervoor te zorgen dat de schade beperkt of zelfs voorkomen wordt, zoals uit een onderzoek van verzekeraar Inshared is gebleken. Er is onder meer dan duizend personen een onderzoek gehouden en daaruit blijkt dat 1 op de 4 schadegevallen kan worden bespaard doordat automobilisten elkaar waarschuwen.

Op 30 juli is er weer sprake van de jaarlijkse Zwarte Zaterdag, maar dit jaar wordt er zelfs nog een Zwarte Zaterdag verwacht, namelijk op 6 augustus. Een groot deel van de vakantiegangers in Europa gaat op een van deze data op weg naar de vakantiebestemming. Er wordt verwacht dat de grootste drukte op de snelwegen zich zal afspelen op de A10 Parijs-Bordeaux en Spaanse grens en op de A7 en A9 in de richting van Lyon-Oranje en de grens met Spanje.

De verzekeraar Inshared heeft een aantal praktische tips opgesteld om te voorkomen midden in de topdrukte te belanden. Op Zwarte Zaterdagen komt het vaker voor dat er files ontstaan, waarbij er wel vier uur langzaam aan gereden wordt. Er komen vaak claims binnen in verband met een oververhitte auto. Er wordt dan ook aangeraden om de auto tijdens lange ritten met enige regelmaat even te laten afkoelen. Er kan dan meteen een rustpauze worden genomen om daarna met frisse moed weer verder te rijden.