Vergelijken

Ohra gaat niet verder met jongerenpolis autoverzekering

  • Gepubliceerd op 17-08-2016

De pilot van Ohra ‘Stap In’ die betrekking heeft op de jongeren die auto rijden krijgt geen vervolg. Dat betekent dat de verzekeraar niet verdergaat met de jongerenpolis autoverzekering. Een reden daarvan is dat niet alleen jongeren een belangrijke doelgroep vormen voor de verzekeraar, maar dat er nog tal van andere doelgroepen zijn waarvoor een autoverzekering gebaseerd op het rijgedrag interessant is.

In het afgelopen jaar is de verzekeraar voor het eerst gestart als grote verzekeraar met de test in de maand maart, waarbij het rijgedrag werd gemeten. Om het rijgedrag te meten werd gebruik gemaakt van een kastje dat in de auto werd geplaatst. De uitkomsten van de test waren volgens Ohra overigens positief, maar de concurrenten hebben niet stilgezeten. Er zijn al andere partijen die goed rijgedrag belonen met een korting op de premie van de autoverzekering. Daaronder vallen onder meer een aantal kleinere verzekeraars.

In elk geval wordt niet verder gedaan met een speciale polis voor jongeren om de premie aan de hand van het rijgedrag te bepalen. Het is echter niet duidelijk wat Ohra nu wel gaat doen met betrekking tot het ontwikkelen van een autoverzekering, waarbij de premie wordt gebaseerd op de rijstijl van de automobilist.

In elk geval zal er in de toekomst steeds vaker gekeken worden naar het rijgedrag van de verzekerde om op basis daarvan de premie van de autoverzekering te bepalen. Daar komt bij dat in de toekomst verwacht wordt dat auto’s zelfrijdend worden en dan is er weer een andere benadering nodig ten aanzien van de polis.