Vergelijken

Let op de voorwaarden bij afsluiten autoverzekering

  • Gepubliceerd op 24-08-2016


Het is natuurlijk heel verleidelijk om naar de laagste prijs te kijken bij het afsluiten van een autoverzekering, maar het is wel belangrijk om ook op de voorwaarden te letten. Het blijkt namelijk dat goede voorwaarden bij de autoverzekering meer voordelen bieden. Dat is althans de conclusie van het jaarlijkse onderzoek van MoneyView, waarbij er naar de autoverzekering is gekeken.

Zo is het onder meer lonen om naar de voorwaarden te kijken met betrekking tot het instellen van een contra-expert. Bij particuliere schadeverzekeringen is het namelijk niet altijd duidelijk hoe het staat met het vergoeden van de kosten als er sprake is van het instellen van een contra-expert. Het kan echter wel veel geld schelen als er zich een schadegeval heeft voorgedaan. Zo kan het zijn dat de vergoeding van een interne expert in vergelijking met de vergoeding van een contra-expert veel lager kan uitvallen.

Consumenten die het liefst een autoverzekering voor de laagste premie afsluiten met een allrisk dekking zijn onder meer goed uit met de Unive Budget verzekering. Bij de beste voorwaarden geldt dat ANWB en Allsecur bij een allrisk autoverzekering als beste uit de bus komen. Bij Beperkt Casco verzekeringen is Allsecur een verzekeraar die goede voorwaarden biedt. Het komt vooral vaak voor dat bij de aanschaf van een nieuwe auto of tweedehands wagen ook gekeken wordt naar de mogelijkheid om de autoverzekering bij een andere verzekeraar af te sluiten. Het is dan zoals uit het onderzoek blijkt zeker aan te raden om met de voorwaarden rekening te houden en niet uitsluitend op de hoogte van de premie te letten.