Vergelijken

Toename hagelschadeclaims autoverzekering

  • Gepubliceerd op 21-09-2016

Uit de cijfers die schadespecialist CED bekend heeft gemaakt, blijkt dat de hevige hagelbuien in deze zomer tot een toename van het aantal hagelschadeclaims heeft geleid bij autoverzekering en waarbij er sprake is geweest van een total loss situatie van de wagen. In de maand juni heeft de hagel vooral huisgehouden in de provincie Noord-Brabant en dat alleen al heeft voor een toename van het aantal claims op de autoverzekering gezorgd.

Er is sprake geweest van hevig noodweer en als gevolg daarvan is het aantal auto’s dat total loss is verklaard drie keer zo groot geworden. In de maand juni is het aantal schadegevallen met maar liefst 56 procent gestegen. In normale omstandigheden zonder het heftige noodweer is er doorgaans sprake van 13 procent van de schadesituaties waarbij er sprake is van wagens die een total loss registratie krijgen. In de maand juni betrof dit ongeveer de helft van de schadesituaties en dat aantal is in vijf jaar niet zo hoog geweest.

De hagelbuien waren in juni dan ook extreem met hagelstenen die de grootte hadden van tennisballen. Het spreekt voor zich dat als deze op auto’s belanden er standaard al sprake is van een schadesituatie. Het extreme noodweer heeft niet alleen tot een toename van het aantal hagelschadeclaims op de autoverzekering geleid. Het is ook nog eens zo dat het bedrag dat gemiddeld aan schade wordt uitgekeerd ineens omhoog schoot met een percentage van 8 procent. Het afgelopen jaar heeft hagel en regen al voor een schadebedrag van 10 miljoen euro gezorgd, maar dat bedrag zal dit jaar overtroffen worden.