Vergelijken

Pechhulp on demand bij Allsecur

  • Gepubliceerd op 19-10-2016

Allsecur is een autoverzekeraar die aan het einde van de maand september een nieuw concept heeft gelanceerd in de vorm van pechhulp on demand. Dat betekent dat er geen sprake is van een abonnement. De pechhulp on demand werkt via een app op de smartphone. Allsecur is hiermee de tweede aanbieder die zonder abonnement losse pechhulp aanbiedt. De hulpverlening is uitsluitend gericht op pech met de auto en er worden dan ook geen extra’s aangeboden. Op vervangend vervoer hoeft bijvoorbeeld niet gerekend te worden.

Bij een autoverzekering met pechhulp als dekking kan daar doorgaans wel gebruik van worden gemaakt. Bij pechhulp on demand blijken er meer dekkingen te ontbreken. De hulpverlening richt zich op service bij pech in Nederland en Europa. Daarnaast wordt er bemiddeling geboden en advies gegeven voor hulp die niet is gedekt. Het is mogelijk om de pechhulp kosteloos te annuleren.

Of pechhulp on demand zoveel beter is in vergelijking met de dekking bij een autoverzekering is nog maar de vraag. Er kleven namelijk ook een aantal nadelen aan. Daarbij kan gedacht worden aan het ontbreken van vervangend vervoer, maar ook aan kosten van staling of een hotelovernachting die noodzakelijk blijkt als gevolg van pech met de auto. De autoverzekeraar heeft laten weten dat een gemiddelde autobezitter slechts eenmaal in de vijf jaar met pech te maken krijgt. Er wordt via de app pechhulp tegen een vast tarief geboden. De kosten van deze service variëren en zijn afhankelijk van het soort pech. Er zijn overigens al meer dan tienduizend mensen die de app geïnstalleerd hebben.