Vergelijken

Veilig Rijden Autoverzekering en onverantwoord rijden

  • Gepubliceerd op 05-10-2016

De ANWB biedt sinds enige tijd de Veilig Rijden Autoverzekering aan, waarbij het rijgedrag gecontroleerd wordt. Op basis van het rijgedrag van automobilisten zijn er tot op heden 77 verzekerden geconfronteerd met onverantwoord rijden. In de meeste situaties heeft het onverantwoord rijden betrekking op het overschrijden van de snelheidslimiet.

Er zijn in totaal 1.800 autoverzekering afgesloten bij de ANWB sinds afgelopen juni op basis van het Veilig Rijden concept. Iedere tien dagen worden de scores aan de verzekerden via een app vertoond. Als er sprake is van een overschrijding van de normen van het veilig rijden dan gaat er een waarschuwing uit. Overigens heeft de helft van 77 bestuurders op een positieve manier gereageerd op de waarschuwing en is het rijgedrag daarna verbeterd.

Bij de score wordt naar meerdere factoren gekeken. De gereden snelheid ten aanzien van de maximale snelheid die is toegestaan, wordt meegenomen, maar ook de snelheid in de bochten, de acceleratiesnelheid en het remgedrag. Een aantrekkelijk aspect van de Veilig Rijden Autoverzekering is dat er een korting op de premie kan worden verkregen. Deze korting kan oplopen tot 30 procent. Van de groep van zestig verzekerden die als eerste voor deze autoverzekering hebben gekozen, is er sprake van een gemiddelde korting van 17,5 procent op de premie van de autoverzekering.

Bij de Veilig Rijden autoverzekering bedraagt de gemiddelde score overigens 75. Er is sprake van veilig rijgedrag indien de score uitkomst tussen 50 en 80. Overigens kan de verzekering worden beëindigd op het moment dat er sprake is van een aanhoudende gevaarlijke rijstijl of het overschrijden van de toegestane snelheid met meer dan 50 kilometer per uur.