Vergelijken

Premie autoverzekering flink gestegen

  • Gepubliceerd op 02-11-2016

De premie autoverzekering is flink gestegen als er gekeken wordt naar de kosten nu en naar die van een jaar geleden. Het blijft dat jongeren zelfs wel 25 procent meer betalen in verhouding met een jaar terug. Dit blijkt uit de cijfers van Independer. Er is een lange tijd geweest dat de premies van autoverzekering niet of nauwelijks zijn gestegen, maar daar is nu verandering in gekomen. Per jaar zijn jongeren tot een leeftijd van 25 jaar ongeveer 224 euro meer kwijt aan het verzekeren van de auto.

Eerder in de maand juni werd eveneens al de conclusie getrokken dat autoverzekeringen duurder zijn geworden. Vanaf dat moment heeft de stijging zich nog verder doorgezet. De oorzaak daarvan is onder meer gelegen in het gegeven dat De Nederlandsche Bank er bij verzekeraars op heeft aangedrongen om de premies hoger te maken. Het ging daarbij vooral om de autoverzekering op basis van wettelijke aansprakelijkheid. De financiële positie zou volgens de DNB namelijk in gevaar kunnen komen als de premies voor de autoverzekeringen niet verhoogd zouden worden.

Verder geven de verzekeraars aan dat er sprake is van het uitbetalen van meer geld bij schadegevallen. Dat heeft onder meer te maken met de geavanceerde apparatuur in de wagens en de duurde materialen. Het is de verwachting dat de premies van de autoverzekering een verdere stijging doormaken. Het kan echter ook zo zijn dat verzekeraars ervoor kiezen om in de kosten te gaan snijden om de premies voor consumenten niet te ver te laten doorstijgen.