Vergelijken

Ook overstappen autoverzekering kan geld besparen

  • Gepubliceerd op 04-01-2017

Het overstappen van autoverzekering kan voor de verzekerde geld besparen. Net zoals dat het nu heel gewoon is om jaarlijks te kijken of er mogelijkheden zijn om goedkoper voor zorg verzekerd te worden, kan dat ook gedaan worden met betrekking tot het verzekeren van de auto.

Er zijn nu meer dan vroeger mogelijkheden om te wisselen van verzekering als de eerste verzekeringsperiode is afgelopen. Er zijn consumenten die dat in de gaten houden en elk jaar weer opnieuw kijken wat de beste mogelijkheden zijn voor verschillende soorten verzekeringen. Op de autoverzekering kan dat maandelijks en op jaarbasis natuurlijk veel geld schelen als er een lagere premie betaald moet worden.

Het is bovendien niet alleen raadzaam om te kijken of overstappen van autoverzekering voordeliger is, maar ook aan te bevelen om na te gaan of de inhoud van de dekking nog wel aansluit bij de waarde van de auto. Het is nu eenmaal zo dat oudere wagens bijvoorbeeld vanaf een jaar of acht prima met een WA verzekering uit de voeten kunnen.

Wie in het verleden een nieuwe auto heeft gekocht en deze al meerdere jaren allrisk heeft verzekerd, kan overwegen om over te stappen naar een beperkt casco dekking. Aan de hand van het aantal bestaansjaren van de auto kan gekeken worden welk soort autoverzekering het meest geschikt is. Daarnaast kan nog gekeken worden of aanvullende modules, zoals een verzekering voor pechhulp in het buitenland een optie is. Voor verzekerden die nooit naar het buitenland gaan met de auto is een dergelijke module uiteraard overbodig te noemen.