Vergelijken

Minder autodiefstallen geclaimd via autoverzekering

  • Gepubliceerd op 01-02-2017

Het aantal diefstallen van auto’s is nog nooit zo laag geweest. Dat betekent ook dat er sprake is van een daling van het aantal autodiefstalclaims via de autoverzekering. In 2016 blijkt dat er voor het eerst sprake is geweest van minder dan 10.000 autodiefstallen. Dat blijkt uit de informatie die verstrekt is door de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit. Deze stichting meldt op periodieke basis de cijfers die betrekking hebben op diefstal van wagens. Ander nieuws is dat het aantal auto’s dat na een diefstal wordt teruggevonden voor de eerste keer sinds jaren een stijging kent.

Dat er minder wagens worden gestolen, is onder meer te danken aan de antidiefstalsystemen die in de loop der jaren sterk zijn verbeterd. Een autoverzekering voorziet niet standaard in de vergoeding van de schade die geleden wordt bij diefstal. Bij een WA autoverzekering is dat namelijk niet het geval. Bij een beperkt casco dekking geldt dat de schade aan de auto door diefstal wel is gedekt. De diefstal zelf is niet verzekerd, maar uitsluitend indien er sprake is van een allrisk autoverzekering.

Er kunnen uiteraard beveiligingseisen gesteld worden aan de auto om deze voor diefstal te kunnen verzekeren bij de verzekeraar. Als er sprake is van wagens met een leeftijd tussen 4 en 7 jaar oud geldt doorgaans dat er sprake is van een verouderd alarmsysteem. Dat blijkt ook wel uit de cijfers, want in deze categorie is er sprake van een stijging van het aantal autodiefstallen van 8 procent. Het installeren van een modern alarmsysteem kan in dat geval uitkomst bieden.