Vergelijken

Tijdelijke autoverzekering via Gappie bij lenen van auto

  • Gepubliceerd op 15-02-2017

Nationale-Nederlanden is een proef gestart, waarbij een auto geleend kan worden en er tijdelijk daarvoor een autoverzekering kan worden afgesloten. Gappie is  de naam van de app waarmee dat voor het eerst in Nederland mogelijk wordt gemaakt. Als de auto wordt uitgeleend aan een vriend of familielid dan kan de auto tijdens deze autorit worden verzekerd. Indien er dan onverhoopt sprake is van een schadesituatie dan zorgt Gappie ervoor dat de kosten en ander eventueel ongemak wordt afgehandeld. Nationale-Nederlanden stelt dan ook dat niet alleen de auto op deze manier verzekerd wordt, maar ook de vriendschap.

Er worden steeds vaker auto’s gedeeld om de kosten te drukken. Vaak gebeurt dit nog via een informele weg door bijvoorbeeld even de auto van een familielid of een vriend te lenen. Dit gebeurt dan op basis van goed vertrouwen, maar indien er onverhoopt schade ontstaat, kan dat toch tot vervelende situaties leiden. De eigenaar draait er doorgaans voorop om contact op et nemen met de verzekeraar en de schadehersteller. Bovendien zijn er financiële gevolgen en kan er sprake zijn van het verlies van schadevrije jaren. De app Gappie biedt de mogelijkheid om een verzekering bij Nationale-Nederlanden af te sluiten waarmee dit soort gevolgen en problemen worden voorkomen.

De app Gappie is gratis te downloaden en met het volgen van de instructies kan de functie ‘autolener’ aangezet worden op het moment dat er met de auto wordt weggereden. Bij terugkomst en overhandiging aan de eigenaar kan de functie weer worden uitgezet. De auto is hiermee alleen tijdens de rit via Gappie verzekerd, waarbij er per uur wordt betaald.