Vergelijken

Dashcam bij autoverzekering voor snelle afhandeling schade

  • Gepubliceerd op 15-03-2017

Er zijn volgens het Verbond van Verzekeraars tegenwoordig al meer dan 250.000 automobilisten in Nederland die een dashcam in de auto hebben. Nu is er een verzekeraar die de mogelijkheid biedt om bij het afsluiten van een autoverzekering gratis een dashcam te ontvangen. De Hema biedt deze optie aan en het doel van het aanbieden van een gratis dashcam bij het afsluiten van een autoverzekering is om op die manier eventueel toekomstige schadegevallen sneller te kunnen afhandelen.

De beelden van de camera in de auto kunnen namelijk worden gebruikt om schadesituaties sneller te beoordelen, waarbij de schade efficiënt afgehandeld kan worden. De beelden kunnen dienen als bewijsvoeren om de schuldvraag te beantwoorden. Ook kunnen de camerabeelden ondersteunend werken met betrekking tot ander bewijsmateriaal. De aansprakelijkheid kan sneller worden vastgesteld. Om het gebruik van een camera in de auto te stimuleren, wordt nu door de Hema tot en met het einde van de maand mei gratis een dashcam weggegeven bij het afsluiten van een autoverzekering. Het gaat dan wel om consumenten die de keuze maken om een allrisk polis te nemen.

Het gebruik van camera’s in de auto neemt toe, maar de meningen over de veiligheid zijn verdeeld. Aan de ene kant kan een dashcam in de auto ervoor zorgen dat de bestuurder veiliger gaat rijden. Het is echter ook goed mogelijk dat de camera er juist voor zorgt dat er een onveilige situatie ontstaat. Bijvoorbeeld als de achtervolging wordt ingezet om maar juist beelden vast te leggen door de dashcam te gebruiken.